Omleta la cuptor in vas de ceramica

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 18838 vizualizari

 

Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 100 grame de sunca/salam/carnati
  • masline dupa gust
  • branza topita feliute/cascaval sau cas
  • 6 oua
  • 1 ardel gras
  • patrunjel dupa gust
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor in vas de ceramica:

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.

Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.

Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.

Pofta buna!! E o minunatie de omleta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor in vas de ceramica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ianculubita 1

19.11.2013, 16:26

mmmm,ce bunatate ai acolo!!

MadalinaM 1

19.11.2013, 19:43

E ff buna! Garantez!

Rocsi 1

19.11.2013, 20:33

Ce faina e. Plina de culoare

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor